Zwemshort bij het zwembad

Campings in Frankrijk met zwemshort

Bij deze campings is een zwemshort is toegestaan:

 1. Camping Le Castellas (direct aan strand)
 2. Camping Domaine d'Eurolac 
 3. Camping La Plage d'Argens (900m van strand)
 4. Camping Domaine de Soleil Plage
 5. Camping Moulin de Kermaux (verwarmd zwembad)
 6. Camping Le Jard
 7. Camping Pipiou
 8. Camping L'Étoile de Mer
 9. Camping Via Romana
 10. Camping Le Chêne Vert
 11. Camping Pommeraie de l'Océan
 12. Camping Le Chêne Gris
 13. Camping Ty Nadan
 14. Camping Domaine des Ormes 
 15. Camping Hippocampe
 16. Camping Village de la Guyonnière (verwarmd aquapark)
 17. Camping Sole di Sari - (Corsica)
 18. Camping du Bois de Reveuge 
 19. Camping Le Bois Fleuri

Alle zwemshort campings per reisorganisatie

Bekijk alle zwemshort campings in Frankrijk van de volgende aanbieders:

Zwembroek Center Parcs Frankrijk

Center Parcs heeft in Frankrijk een 7-tal vakantieparken. In de zwembaden is het dragen van een zwemshort / bermuda gewoon toegestaan. Kijk hieronder voor een overzicht van verschillende parken en welke zwembaden er zijn;

Overzicht Center Parcs

 1. Villages Nature® Paris
  Overdekt zwembad met wildwatergijlbaan, buitenbad, prachtig zwemmeer
 2. Le Bois aux Daims
  Tropisch zwembad, buitenbad , crazy river
 3. Les Trois Forêts
  Buitenzwembad, tropisch zwembad met glijbanen, meertje
 4. Le Lac d’Ailette
  Gelegen aan een meer met mooi zandstrand, buitenbad (verwarmd) met stroomversnelling, binnenzwembad
 5. Les Bois-Francs (Normandië)
  Binnen zwembad met crazy river, binnenbad voor volwassenen, buitenzwembad
 6. Les Hauts de Bruyères
  Buitenzwembad, tropisch zwembad met crazy river, Meertje
 7. Les Landes de Gascogne
  Overdekt zwembad met kinderbad en glijbanen, lazy river (buiten), zwemmeer

Waarom is een strakke zwembroek hygiënischer?

Voor campings is de voornaamste reden om zwemshorts niet toe te staan als volgt: Vooral kinderen lopen de hele dag in hun zwemshort en spelen erin. Dan worden de zwemshorts vies en vervolgens duiken ze ermee het zwembad in. Een andere redenen is dat strakke zwembroeken minder ruimte bieden voor bacteriën en schimmels om te groeien. Doordat deze kledingstukken strak aansluiten op de huid, is er minder luchtcirculatie tussen de huid en het kledingstuk waardoor er minder kans is op infecties. Daarnaast, strakke zwembroeken zijn vaak gemaakt van stoffen die snel drogen, zoals polyester of nylon, waardoor er minder kans is op schimmelgroei en geurtjes dan wanneer men een zwemshort draagt. Verder zijn strakke zwembroeken vaak gemakkelijker te wassen zijn dan zwemshorts, die vaak meer ruimte hebben voor vuil of zand en dus moeilijker schoon te houden zijn.

Genoeg campings om uit te kiezen

Frankrijk is een populaire bestemming voor kampeervakanties en biedt een grote variatie aan campings waar zwemshorts zijn toegestaan. De meeste kampeer websites bieden de mogelijkheid om op 'zwemshort-vriendelijke' campings te filteren - kijk zelf maar eens. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek aan een meer of een gezellige camping aan de kust, er is voor ieder wat wils. Veel campings beschikken over prachtige zwembaden en bieden activiteiten aan zoals watersporten en animatie. Er zijn ook veel campings die speciaal gericht zijn op gezinnen met kinderen, met speeltuinen en kinderbaden. Er zijn vele campings in Frankrijk waar zwemshorts zijn toegestaan, dus je zult zeker een geschikte camping vinden voor je volgende vakantie.

Typisch Frans

In Frankrijk is het gebruikelijk dat er op veel openbare zwembaden, stranden en andere openbare plaatsen waar gezwommen wordt, een strakke zwembroek verplicht is. Dit is vaak omdat een strakke zwembroek als hygiënischer wordt beschouwd, zoals we eerder al vermeldden. Dit betekent dat zwemslips of zwemshorts vaak niet worden toegestaan en dat men verplicht is om een strakke zwembroek te dragen.
Daarnaast kan dit ook te maken hebben met culturele normen en waarden in Frankrijk. De Franse cultuur heeft vaak een formeelere kijk op kleding en het dragen van strakke zwemkleding kan worden gezien als meer gepast. Houdt er wel rekening mee dat dit niet voor alle plaatsen geldt, vele campings of privé zwembaden hebben geen beperkingen voor zwemkleding. Het is daarom altijd raadzaam om de regels van de specifieke locatie waar u gaat zwemmen te raadplegen voordat u vertrekt.